Disse er klare for FUN;D

Når FUN;D arrangeres 17.-18. september i Tønsberg vil det være mye spennende på programmet. På scenen er det rom for faglig sterke presentasjoner og lettbeint underholdning. Vi er stolte av å ha fått med dyktige foredragsholdere med en unik formidlingsevne.

Se hele programmet HER

Les mer om bidragsyterne:

Isabelle Ringnes

Isabelle Ringnes kommer til FUN;D.

Det er med stor stolthet vi presenterer Isabelle Ringnes på toppen av plakaten til tidenes første FUN;D. Isabelle er med-gründer i selskapet EqualityCheck.it. Hun er også gründeren av TENK. Isabelle er også en av grunnleggerne bak #Hunspanderer, en organisasjon fokusert på likestilling ved å adressere ubevisst diskriminering og kjønnsstereotyper i arbeidslivet. Hun har også vært deltaker ved det anerkjente Singularity University på NASA i Silicon Valley, der hun i dag er foreleser. Hun er 2 ganger blitt kåret til Inspiring Fifty women in tech og blitt utnevnt som 1 av 6 nordmenn blant de 100 mest innflytelsesrike menneskene i Nordic Tech. Isabelle er styremedlem i Dermanor og varamedlem i kreftforeningen, produserer en av Norges mest populære teknologipodkaster Future Forecast og har gitt ut boken Hvem Spanderer.

På FUN;D kommer Isabelle til å snakke om sitt engasjement for like muligheter. Vi kommer også til å høre om hvordan mangfold bedre bedrifters resultater og avkastning, og hvordan vi som investerer kan bidra til balanse i virksomhetene.

Idar Vollvik

Thina Margrethe Saltvedt

Thina Margrethe Saltvedt jobber som Sjefanalytiker i avdelingen for Bærekraftig Finans i Nordea. Hun er medlem av Klimarådet til Klima- og miljødepartementet og styremedlem i ZERO. 

I over ti år var Thina en profilert oljeanalytiker med en helt unikt kunnskap og teft for å lese markedet. I 2013 spådde hun oljeprisen mer presist enn noen andre i verden. Hun har også i en årrekke snakket om «Det grønne skiftet», så tidlig at det vekket oppsikt. Hun skiftet beite og jobber nå med bærekraftig finansiering. Det innebærer at hun vil jobber mye mot de grønne energimarkedene og ikke minst med ansvarlige investeringer.

Thina har en Doctor of Philosophy (Ph.D) grad i Economics fra University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST), Storbritannia.

Pengepodden Live

Nordnet er mye brukt av den nye generasjonen investorer. Dette gjør også at for mange er selskapets podcast Pengepodden obligatorisk lytting. På FUN;D får vi besøk av  Roger Berntsen som skal gi oss Pengepodden live fra scenen. Han omtales ofte som Norges yngre versjon av Warren Buffett, og til tross for sin relativt unge alder har hatt en karriere som har gitt både oppmerksomhet og suksess. Roger er utdannet siviløkonom med spesialisering i finans og makroøkonomi. Han kom fra Netfonds som analysesjef, før han i 2019 ble Senior Equity Analyst i Nordnet Bank. 

Pengerådet Live

Dine Pengers Andreas Fredriksen og økonom Hallgeir Kvadsheim gir deg gode konkrete tips for å få romsligere økonomi. Pengerådet er Norges største økonomipodkast, og da er vi selvfølgelig veldig stolte over å kunne presentere de til årets FUN;D-program. Hallgeir Kvadsheim trenger ingen nærmere introduksjon etter at han i mange år har kommet med sine bestemte råd i Luksusfellen. I sammen med partneren Andreas Fredriksen vil få kyndige råd under den første versjonen av FUN;D.

Jan L. Andreassen

Jan L. Andreassen er sjeføkonom i Eika Gruppen, med egen blogg som deles på Twitter, Facebook og Linkedin. Han er samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, uteksimanert i 1988, og har siden jobbet i bank og finans. Han skriver titt og ofte i ulike aviser. Han er regnet som en av landets fremste eksperter på langsiktig sparing, og det gjør selvfølgelig at vi er veldig begeistret over å presentere han i programmet vårt. Derfor har vi også utfordret Jan til å snakke om langsiktig sparing. Han skal med andre ord gå rett inn i kjernen av det vi ønsker å formidle på aksje- og pengefestivalen FUN;D.  

Ingrid BergtunIngrid Bergtun

FUN;D er først og fremst en festival som dreier seg om aksjer, fond og sparing, men vi gir også plass til andre temaer som på en eller annen måte angår privatøkonomien vår. I tillegg så heier vi helt klart på de som kan hjelpe oss til å begrense forbruk, både for å hjelpe vannstanden på kontoen og bidra til planeten. Det gjør at vi er veldig stolte av å presentere selveste Ingrid Bergtun til FUN;D sitt program! 

Ingrid inspirerer til redesign og reparasjon i sosiale medier. Hun ga nylig ut den bestselgende boken «Sy med Ingrid & Ingrid» sammen med Ingrid Vik Lysne, der alle plaggene i boken er sydd av gjenbrukstekstiler.

I mai 2020 startet hun sy-kollektivet Fæbrik sammen med Jenny Skavlan, Mari Nordén og Ingrid Vik Lysne.

Høsten 2020 ble Ingrid nominert til årets ledestjerne av D2 for sitt engasjement for gjenbruk og redesign.

Kristin Skaug

Om du er en av de som ikke har holdt på fond og aksjer så lenge så kjenner du deg sikkert igjen at det kan virke ganske komplisert og overveldende alt sammen. Det er da vi kan være glade for at det finnes slike folk som Kristin Skaug. Hun har den sjeldne egenskapen i å gjøre det kompliserte forståelig, men uten å la oss fristes til at å spare i aksjer er bare enkelt og lettvint. 

Kristin har en bred bakgrunn fra finansbransjen. Hun har jobbet som både rentetrader og aksjemegler og senere som investeringsrådgiver. Som daglig leder i Stiftelsen Aksje Norge er Kristin fulltidsengasjert med å øke kunnskapen om aksje- og verdipapirmarkedet. Hun brenner for at alle skal kunne ta klokere valg for sine sparepenger. Vi synes at det er så stas å få en kapasitet som Kristin til FUN;D.