10 gode grunner til å teste #Tønsberglivet

– For mange er Tønsberg-regionen forbundet med den deilige sommertiden med solkrem, saltvann og ferie. Det er virkelig en fantastisk plass å feriere. Stadig flere oppdager også at Tønsberg har mye å by på hele året, og velger det som bosted. Tønsberg er blant byene i Norge som vokser mest. 

1. Unik beliggenheten 

Tønsberg-regionen har en unik beliggenhet med nærhet til en fantastisk skjærgård, i tillegg til kort vei fra hovedstaden. Du kan finne roen i en fantastisk skjærgård og nyte herlige strender. På den annen side er det et pulserende liv, og kort vei til både flyplass og byene rundt oss. Toget til Oslo tar ca. 1 time. 

2. Yrende liv med show og konserter

Tønsberg er kjent for sine sommershow, og for mange er ikke sommeren komplett før minst ett show er besøkt. På hotellene har det i over 50 år blitt arrangert underholdning. Nye tilbud kommer stadig til. På brygga i Tønsberg ligger en utendørs konsertarena – Foynhagen – som gjennom hele sommertiden fyller scenen med internasjonale og nasjonale artister. I Færder er det show og konserter på Havna, Gamle Ormelet og Nøtterøy kulturhus for å nevne noe. Soloppgangskonserten som arrangeres blant svaberg på Verdens Ende er spektakulær. Totalt teller vi over 400 muligheter til flotte show og konsertopplevelser hele året. 

3. Kompakt by med shopping og spisesteder

I undersøkelser der byer av samme størrelse sammenlignes, er Tønsberg den byen flest liker. Tønsberg sentrum byr på muligheter for opplevelser og shopping med ca. 220 butikker og spisesteder. I sentrumskjernen finnes kjøpesenter og sentrumsbutikker med et bredt tilbud. Det meste er å finne i de kjente kjedebutikkene og spennende nisjebutikker. Midt i byen har vi et supert bibliotek som er søndagsåpent. I byen kan vi rusle gatelangs i hyggelige gater og ta en pust i bakken på det flotte Torvet, ta en kaffe latte på en av de mange kafeene eller avslutte dagen med en middag og noe godt i glasset på en av restaurantene i byen eller langs Brygga. Tønsberg er en liten storby. Kompakt, men med det beste av det meste!

4. Brygga – Et ikon for byen

For mange av de som bor i Tønsberg-regionen, og for mange besøkende hører det sommeren til med bryggesleng bortover Tønsberg Brygge. Nyte synet av båtene som ligger til kai, et deilig måltid på en av restaurantene eller en minnerik konsert i en koselig bakhage. Faktisk har Tønsberg Brygge fått så stor betydning at når Tønsberglivet gjorde sin omdømmemåling ble Brygga rangert som det flest mener er Tønsbergs største attraksjonskraft. Et must når du skal teste Tønsberglivet!

5. Historie på hvert gatehjørne

Våre forfedre kunne slått seg ned hvor som helst, men valgte Tønsberg. Tønsberg er Norges eldste by, grunnlagt i 871. Faktisk var Tønsberg en gang kongesete i landet. Historien til byen og spennende formidling av tidligere tider finnes på Slottsfjellmuseet. Det historiske preger mye av byen den dag i dag, og gjør den ekstra hyggelig. En rusletur i historien får man blant annet gatelangs, en tur opp til Slottsfjellet eller ned på Brygga for å se på vikingskipene Saga Oseberg og Saga Farmann, som begge er kopier av de opprinnelige flotte skipene fra vår region. 

6. Dypp tærna i solvarma saltvann i Norges fineste skjærgård

En perle. Det er hele 601 km med kystlinje og over 200 øyer rundt oss. Det gir oss mulighet til å oppleve solnedganger, båtturer, bad og fiske. Her er man tett på naturen med 30 reservater. Færder nasjonalpark byr på spektakulære opplevelser helt på kanten av havet. Det er også mange muligheter for å ferdes i skog og mark med 204 km stier og turveier.

7. Solkysten

Det gode klimaet frister mange til oss. Solkysten er et treffende navn, for regionen er faktisk blant de med flest soltimer i året!

8.  Aktiviteter og opplevelser

Kanskje det er her i tønsbergregionen du skal lære å padle? Kurere høydeskrekken dinglende over havet? Se seler for første gang på glattslipte svaberg? Eller være viking for en dag? På nettsiden faerdertonsberg365.no kan du se ulike opplevelser og aktiviteter som tilbys i Færder og Tønsberg.

9. Utelivet

Tønsberg er kjent for et yrende uteliv, og sydlig stemning. Det finnes ulike utesteder – pubber og nattklubber. Hva med å sitte ute med gode venner, le, høre musikk du liker, noe kaldt i glasset og se sola gå ned i sjøen? 

10. Folka

Og det viktigste av alt: Tønsberglivet byr på utrolig mange flotte folk med mange sosiale arenaene og møteplasser. De fleste hilser fortsatt på naboen, og kollegaene møtes på afterwork. 

Uansett om Tønsberg-regionen kun besøkes noen dager i året eller om du bor her: Tønsberglivet har mye å by på. Nyt det!