Do not edit this page directly.

Program fredag
Når Hvem Hva

16:00

Kristin Skaug, Aksje Norge

Fond for nybegynnere

Kristin Skaug har den sjeldne egenskapen i å gjøre det kompliserte forståelig, men uten å la oss fristes til at å spare i aksjer er bare enkelt og lettvint. Kristin har en bred bakgrunn fra finansbransjen. Hun har jobbet som både rentetrader og aksjemegler og senere som investeringsrådgiver. Som daglig leder i Stiftelsen Aksje Norge er Kristin fulltidsengasjert med å øke kunnskapen om aksje- og verdipapirmarkedet. Hun brenner for at alle skal kunne ta klokere valg for sine sparepenger.

17:00

Roger Berntsen og Alex Rosén

Nordnet: Pengepodden

På FUN;D får vi besøk av Roger Berntsen som skal gi oss Pengepodden live fra scenen. Han omtales ofte som Norges yngre versjon av Warren Buffett, og til tross for sin relativt unge alder har hatt en karriere som har gitt både oppmerksomhet og suksess. Roger er utdannet siviløkonom med spesialisering i finans og makroøkonomi. Han kom fra Netfonds som analysesjef, før han i 2019 ble Senior Equity Analyst i Nordnet Bank. Med seg på scenen får med seg Alex Rosén. I fjor solgte Alex seilbåten sin og investerte i aksjer. Hvordan har det gått? Det får du vite på FUN;D.

18:00

Isabelle Ringnes

På FUN;D kommer Isabelle til å snakke om sitt engasjement for like muligheter. Vi kommer også til å høre om hvordan mangfold bedre bedrifters resultater og avkastning, og hvordan vi som investerer kan bidra til balanse i virksomhetene.

19:00

Det store pensjonscirkuset. Q&A.

Pensjon er jo noe alle ønsker seg, men mange av oss blir både overrasket og skuffet når vi finner ut hvor lite vi faktisk kommer til å få, og hvor lenge vi må jobbe for å smulene. Da er det viktig å ta grep. Mange unge setter seg som mål å pensjonere seg tidlig, gjerne i 40-årene. FIRE-bevegelsen (Financial Independent Retirement Early) setter den tradisjonelle norske modellen med å jobbe til man er 67 år for å tjene opp en nøktern pensjon på prøve. Her er det mye å ta tak i, og noen ganger føles det som et stort sirkus. Derfor ønsker vi også velkommen til Det Store Pensjonscirkuset!

20:00

Jan Ludvig Andreassen

Penger som gror, i et lenger perspektiv

Jan L. Andreassen er sjeføkonom i Eika Gruppen, med egen blogg som deles på Twitter, Facebook og Linkedin. Han er samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, uteksimanert i 1988, og har siden jobbet i bank og finans. Han skriver titt og ofte i ulike aviser. Han er regnet som en av landets fremste eksperter på langsiktig sparing, og det gjør selvfølgelig at vi er veldig begeistret over å presentere han i programmet vårt. Derfor har vi også utfordret Jan til å snakke om langsiktig sparing. Han skal med andre ord gå rett inn i kjernen av det vi ønsker å formidle på aksje- og pengefestivalen FUN;D.

21:00

Lene Drange

FUN;D Late Night

Vårt helt eget talk-show: FUN;D Late Night ledet av Lene Drange fra Luksusfellen! Hun har også mange andre jern i ilden. Hun driver SoMe kanalene Snaponomi, i hovedsak på Instagram. Hun driver også den ideelle stiftelsen VerdiStiftelsen som besøker elever på VGS for å snakke om privatøkonomi. De besøkte ca 2000 elever på VGS dette skoleåret. Lene har også skrevet 2 bøker om privatøkonomi, Snaponomi – bli supergod på egen økonomi (Bragepris nominert, utgitt 2020) og Pengeplanen – 7 steg til en god familieøkonomi (utgitt 2021), holder foredrag og er nå daglig leder og co-founder av Inkassoregisteret. Med seg på scenen kommer hun til å få et knippe spennende gjester. Det er bare å glede seg!

Program lørdag
Når Hvem Hva

10:00

Marie Olaussen

Marie har et brennende engasjement for å formidle informasjon om privatøkonomi til de som trenger en ny kurs på det området. Det med å være på feil kurs er noe hun selv har kjent på kroppen. Det skal vi få høre mer om når hun går på scenen. Marie kommer til å fortelle om hvordan et år betydde en stor forskjell for henne, og hvordan endring i forbruket kan bli til bedre økonomi for oss. Til daglig er Marie samfunnsredaktør i Tønsbergs Blad. Hun har skrevet bestselgeren Hvordan bli rik, og står bak en landets største Instagramkontoer, også under headingen hvordan_bli_rik.

11:00

Gard Michaelsen (Moderator)

Fremtiden til kryptovaluta.

Er kryptovaluta vår tids gull, eller en uoversiktlig og ustabil pengestrøm, som egner seg best til lyssky transaksjoner? På FUN;D tar vi debatten, og dere kommer til å få et panel som strutter av både kunnskap og engasjement til å gi dere perspektivene. Til å lede det hele har vi fått med oss ingen ringere enn Gard L. Michalsen, tidligere sjefredaktør i E24, Medier24 og flere lokalaviser. Han er en engasjert debattant i sosiale medier om både journalistikk, økonomi og bitcoins. Nå er Gard i ferd med å gründe en ny virksomhet som vi håper å få høre mer om i september.

12:00

Pengerådet

Adferdsøkonomi. Hvorfor vi gjør som vi gjør?

Dine Pengers Andreas Fredriksen og økonom Hallgeir Kvadsheim gir deg gode konkrete tips for å få romsligere økonomi. Pengerådet er Norges største økonomipodkast, og vi er selvfølgelig veldig stolte over å kunne presentere de til årets FUN;D-program. Hallgeir Kvadsheim trenger ingen nærmere introduksjon etter at han i mange år har kommet med sine bestemte råd i Luksusfellen. I sammen med partneren Andreas Fredriksen vil få kyndige råd under den første versjonen av FUN;D.

13:00

Lunsj og FUN;D for alle

15:00

Thina Saltved

I samtale

Thina Margrethe Saltvedt jobber som Sjefanalytiker i avdelingen for Bærekraftig Finans og er styremedlem i miljøorganisasjonen ZERO. Før dette jobbet hun i ti år som sjefanalytiker for makro/olje i Nordea Markets. Thina har også jobbet i Norges Bank i området for Finansiell Stabilitet. Thina har en Doctor of Philosophy (Ph.D) grad i Economics fra University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST), Storbritannia.

16:00

Ingrid Bergtun

FUN;D er først og fremst en festival som dreier seg om aksjer, fond og sparing, men vi gir også plass til andre temaer som på en eller annen måte angår privatøkonomien vår. Ingrid inspirerer til redesign og reparasjon i sosiale medier. Hun ga nylig ut den bestselgende boken «Sy med Ingrid & Ingrid» sammen med Ingrid Vik Lysne, der alle plaggene i boken er sydd av gjenbrukstekstiler. I mai 2020 startet hun sy-kollektivet Fæbrik sammen med Jenny Skavlan, Mari Nordén og Ingrid Vik Lysne. Høsten 2020 ble Ingrid nominert til årets ledestjerne av D2 for sitt engasjement for gjenbruk og redesign.

17:00

Erik F. Øverland, Kameo og Quantfolio

Framtidsbonanza

Her vil du møte et knippe aktører som vi tror at vil prege hvordan vi tenker om pengene våre i årene som kommer. Til å binde dette sammen har vi fått en av de aller beste på å se inn i glasskula. Erik F. Øverland er framtidsforsker og President i World Futures Studies Federation WFSF. Han har en deltidstilknytning til Institut Futur ved Freie Universität i Berlin, der han også i sin tid tok sin doktorgrad. I tillegg har Øverland arbeidet for flere departementer og sentrale virksomheter i Norge.

18:00

Idar Vollvik

Han trenger knapt nok noen ytterligere presentasjon, men vi nevner kort at han på starten av 2000-tallet kjøpte mobilselskapet Chess, og ledet en verdiøkning av selskapet over fire år som savner sidestykke. Etter å ha solgt Chess for 2,4 milliarder kroner fulgte en turbulent periode for Idar, og vi kommer også til å få innsikt i denne delen av hans liv. Han har nå mange jern i ilden, blant annet som nettbutikkgründer med base i Bergen. Vi gleder oss til å ta del i hans eventyrlige erfaringer, både fra opp- og nedturer.

21:30

FUN på Støperiet